Ontzettend veelzijdig: dit kun je allemaal doen met een simpel plastic flesje

plastic flesje
Voortaan gooi jij een plastic flesje niet zomaar meer weg

Tijdens een dagje weg wordt tijdens de grote dorst zo een flesje water naar achteren getikt. Wat er daarna met het flesje gebeurt? Niet veel, vaak rust zijn lot in de plastic vuilcontainer. Best zonde, want je kunt er heel veel leuke én handige dingen meedoen!

Een eigen budget-proof tuinsproeier
Je hoeft enkel met een spijker of iets anders wat gaatjes in een flesje water te slaan. Zorg er wel voor dat de kant die je op de grond legt, heel blijft. Je tuin heeft er niet zoveel aan als het water hier ook uitspuit. Daarna hoef je alleen maar de tuinslang om de mond van het flesje te doen en voilà: je hebt een tuinsproeier.

tuinsproeier

Eidooiers scheiden van het eiwit
Heb jij ook altijd zoveel moeite bij het uitvoeren van zo’n recept waarbij je eieren moet scheiden? Met een flesje is dat verleden tijd. Breek een ei op een bord en. haal de dop van het flesje en knijp het flesje een beetje dicht. Zet daarna de mond van het flesje tegen het eigeel aan en laat daarna het flesje los. Het eigeel wordt als het ware door het flesje naar binnen gezogen en het eiwit blijft achter.

plastic flesje

Wespenvanger
Wil jij op een simpele en veilige manier wespen vangen? Doe dat dan met een plastic flesje! Snijd het flesje op de helft door midden en zet daarna de bovenkant andersom in de onderkant van het flesje. Vul het flesje daarna met een zoete siroop. De wespen zullen op de lekkernij afkomen om van te snoepen, maar zullen vervolgens niet weten hoe ze uit het flesje moeten komen.

plastic flesje

plastic flesje

Koekjes uitsnijden
Wil jij koekjes maken maar kom je tot de conclusie dat je helemaal niets hebt om de koekjes mee uit te snijden? Dan kun je hier ook een flesje voor gebruiken. Snijd ‘m doormidden en gebruik het opengesneden deel om daarmee koekjes uit het beslag te steken.

plastic flesje

Een homemade airco
Je kunt van twee flessen gevuld met water ook een airco maken. Benieuwd hoe je dat doet? Lees dit artikel dan: Geen airco? Geen probleem! Met déze geniale en goedkope tip is jouw huis heerlijk koel

Bron: Tip Hero. Beeld: Tip Hero, Videostill YouTube Libelle