Balen! DIT populaire drankje is nóg slechter voor je tanden dan koffie...

thee

Dit drankje is de grootste boosdoener voor je tanden 

We weten allemaal wel dat koffie niet supergoed voor je is. Het bevat een hoog cafeïnegehalte én het kan voor aanslag op je tanden zorgen. Maar nu is gebleken dat dit drankje nog slechter voor je gebit is dan koffie...

Kan jij ’s ochtends echt niet opstarten zonder een bakkie pleur? Dan ben jij niet de enige. Menig Nederlander maakt in de ochtend dankbaar gebruik van het koffiezetapparaat. Jammer genoeg is je dagelijkse cafeïne shot niet zo goed voor je tanden, maar thee blijkt nóg slechter te zijn voor je tanden.

Je zou het misschien niet denken, maar thee bevat veel chromogenen, tannines en zuren. Met andere woorden: deze stoffen dragen bij aan de verkleuring van je tanden. Koffiedrinkers moeten echter niet te vroeg juichen. Jouw bakkie pleur bevat deze stoffen namelijk ook, maar in mindere mate.

Beste thee
Gelukkig hoef je je zakjes thee niet in de wilgen te hangen. Hoewel alle thees schadelijk kunnen zijn voor je tanden, zijn bepaalde smaken wel erger dan anderen. Zo is zwarte thee het allerslechtste voor je gebit, denk bijvoorbeeld aan Earl Grey of English Breakfast. Wil jij er alles aan doen om te voorkomen dat je tanden verkleuren, maar wil je wel gewoon thee blijven drinken? Kies dan voor een natuurlijke smaakmaker zoals warm water met takjes munt of gember (en citroen).

Bron: HelloGiggles