BIZAR: heftig onweer zorgt bij duizenden Australiërs voor ernstige ademhalingsproblemen: "het voelde alsof er een olifant op mijn borst ging zitten"

onweer

Het bizarre onweer zorgde voor massale gezondheidsproblemen...

In Australië zorgde heftig onweer maandag voor een nationale paniekgolf duizenden mensen ineens ernstige ademhalingsproblemen kregen, voor drie slachtoffers kwam hulp zelfs te laat.

Het was een bloedhete dag in Melbourne en omstreken, de temperaturen liepen op tot bijna 40 graden! De bewoners waren dan ook blij toen er wat donkere wolken samenpakten voor een verfrissende onweersbui. Maar dat pakte een stuk anders uit dan verwacht... De Australische hulpdiensten werden overspoeld met duizenden telefoontjes van mensen die het moeilijk hadden met ademhalen. Er werden 60 extra ambulances ingezet om alle mensen naar het ziekenhuis te krijgen en 30 patiënten kwamen op de intensive care terecht. De artsen wisten niet wat ze overkwam en de medicijnen raakten langzaam op. Drie mensen overleefden het mysterieuze fenomeen niet. Het bleek te gaan om onweer-astma, een uiterst zeldzame aandoening. Wat een vreselijk en bizar verhaal, sterkte voor de nabestaanden..