Groeide jij op met een zeurende moeder? Dan is de kans groter DEZE eigenschap hebt!

Zeurende moeders brengen vaker succesvollere dochters groot

Ouders zitten hun kinderen vaak achter de broek aan. ‘Ruim je spullen op’ en ‘Heb je je huiswerk al gedaan?’  zijn veelgehoorde, zeurderige kreten van ouders’ kant. Toch blijk je hier als kind profijt van te hebben. Uit onderzoek is gebleken dat dochters die met zeurende moeders een grotere kans op succes hebben.

Onderzoekers aan de Universiteit van Essex waren benieuwd welk effect de ouder-kindrelatie heeft op kinderen wanneer ze ouder zijn. Uit dit onderzoek bleek dat succesvolle vrouwen vaak zeurende moeders hadden.

De onderzoekers kwamen niet zomaar tot deze constatering, maar ondervroegen 30.000 kinderen van 13 en 14 jaar in de periode van 2004 tot 2010. Cijfers die wat ons betreft redelijk betrouwbaar zijn!

Vervolgstudie 
De onderzoekers keken naar de vervolgopleidingen van de deelnemende kinderen. Het bleek dat de meisjes die naar het hbo gingen of zelfs een universitaire studie volgenden, waren opgegroeid met een moeder die vaak zanikte. Hoewel, door de dames zelf werd het ervaren als zeuren. De moeders in kwestie zelf hadden natuurlijk alleen maar het beste voor met hun kinderen. En met succes!

Bron: DailyMail Beeld: Gladwire