Deze iPhone-optie kan je leven redden in een nare situatie, maar niemand kent 'm

iPhone
Veel mensen weten niet dat je iPhone dit kan

We wensen het helemaal niemand toe, zelfs niet onze ergste vijanden: in een situatie komen waarin je je onveilig voelt. Op zo’n moment kan het cruciaal zijn om de hulpdiensten te bellen, maar wat nu als je je in een situatie bevindt waarin je niet zomaar kúnt bellen? Dan komt deze iPhone-functie wellicht als de redder in nood.

Elke iPhone met iOS11 heeft deze functie.

SOS
Deze iPhone-tip verspreidt zich momenteel als een lopend vuurtje over het internet om een heel goede reden: het kan je leven redden. Elke iPhone met iOS11 of hore heeft namelijk een 'SOS Noodmelding’ optie. Hoe het werkt? De functie kun je activeren door 5 keer op een bepaalde knop te drukken. Op dit moment wordt het alarmnummer gebeld. Kun je niet praten? Hang dan weer op. Er wordt daarna automatisch een sms van je locatie naar je noodcontact gestuurd. 

Zo werkt het
Voor iPhone 7 of nog eerdere modellen:

  1. Zorg ervoor dat je systeem op z’n minst de update iOS11 heeft gehad.
  2. Druk vijf keer snel achter elkaar de vergrendelingsknop aan de rechter zijkant in.
  3. Er verschijnt een SOS-slider. Sleep deze naar de zijkant om de hulpdiensten te bellen.

Voor iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus:

  1. Druk de knop aan de zijkant en de volumeknop tegelijkertijd in.
  2. Er verschijnt een SOS-slider. Sleep deze naar de zijkant om de hulpdiensten te bellen.
  3. Als je de knoppen ingedrukt houdt, zal een alarmgeluid te horen zijn.

Geluid uitschakelen
Wil je dat dit alarm (bij iPhone X, iPhone 8 en iPhone 8 Plus) niet te horen is? Dan kun je deze bij ‘Instellingen’ uitschakelen. Ga hiervoor naar het kopje ‘SOS-noodmelding’. Hier kun je de optie uitschakelen. Dit kan van belang zijn wanneer je discreet het noodnummer wilt bellen.

Automatisch contacten berichtten 
Waarom deze optie en niet gewoon 112 bellen? Wanneer je in dit geval belt (en niet kunt spreken),wordt na je telefoontje automatisch een sms gestuurd naar de mensen die je hebt ingesteld als ‘noodcontact’ waarin je locatie wordt gedeeld. Zelfs wanneer je je ‘locatie uitgeschakeld’ hebt, wordt deze tijdelijk ingeschakeld. Mocht jouw locatie op dat moment wijzigen, dan wordt binnen 10 minuten opnieuw een berichtje gestuurd van jouw locatie. Daarna wordt elke vier uur jouw locatie gedeeld, 24 uur lang. Je kunt dit uitzetten door ‘Stop delen noodlocatie’ aan te vinken.

Medisch ID
Weet je niet of je noodcontacten in je telefoon hebt staan? Dit doe je naar de Gezondheid-app te gaan. Ga daarna naar Medische ID rechts onderin en volg daarna de stappen.
  

Lees ook: Geniaal: met deze 'geheime' iPhone trucjes kan je opeens véél meer met je telefoon!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest!

Bron: Good Housekeeping | Beeld: Tips en Weetjes, Pexels