Maar liefst 75 procent van de honing in supermarkten is NEP! Zo weet je of die van jou wel echt is!

Een onderzoek naar honing, uitgevoerd door Food Safety News, toont aan dat maar liefst 76% van de honing die bij supermarkten verkocht wordt behandeld is met een proces dat ultrafiltratie wordt genoemd. Dit verwijdert niet alleen onzuiverheden zoals was, maar ook alle goede stoffen.

En dit proces wordt dan ook vaak toegepast op honing die in supermarkten wordt verkocht. Wanneer er gesproken wordt over de gezondheidsvoordelen van honing, dan wordt er eigenlijk gesproken over rauwe en onbewerkte honing. 30 gram rauwe honing bevat namelijk ongeveer 20 vitaminen, 18 aminozuren, 16 mineralen en een hele hoop anti-oxidanten. Rauwe honing heeft antibacteriële eigenschappen en werkt schimmels tegen. Bewerkte honing daarentegen bestaat voornamelijk uit suiker en doet niet zoveel voor je gezondheid. Om rauwe honing te bemachtigen kun je het beste op zoek gaan naar een goede natuurwinkel of een goede markt; hier wordt nog wel rauwe honing verkocht.


Pagina 2/2