Opgelet! Heb jij een hoesje met bewegende glitters om je telefoon? Gooi deze dan weg!

glitterhoesje

De vloeistof in het glitterhoesje kan schadelijk zijn!

Vrijwel niemand loopt tegenwoordig nog rond met een telefoon zonder hoesje. Wanneer je toestel valt wordt de val wat gebroken en het ziet er ook nog eens leuk uit. Maar toch blijkt niet elk hoesje leed te voorkomen. Het telefoonhoesje met bewegende glitters blijkt nu zelfs meer kwaad dan goed te doen…

Hartstikke leuk natuurlijk, zo’n beschermhoesje met bewegende glitters en sterretjes, maar de vloeistof in het hoesje is hartstikke gevaarlijk! De Amerikaanse Amber Sterling plaatste een waarschuwingsfoto op Facebook. Ook Amber had het vrolijke hoesje om haar telefoon met bewegende glitters. Ze had het hoesje al geruime tijd in gebruik tot ze opeens een nare gasachtige geur rook, ook begonnen de vingers van de Amerikaanse te branden. Wat bleek? De vloeistof uit haar telefoonhoesje was gaan lekken.

Brandwonden
Amber speurde het internet af in de hoop de samenstelling van de vloeistof te vinden. Van informatie over de vloeistof ontbrak enig spoor, maar ze vond wel soortgelijke verhalen van andere mensen die het glitterhoesje gebruikten. Op Facebook plaatst ze daarom een waarschuwing om zo te voorkomen dat andere mensen ook brandwonden oplopen. Ook roept ze ouders op om te checken of hun kinderen dit hoesje om hun telefoon hebben. Het Facebookbericht is op moment van schrijven al 159.581 keer gedeeld. Momenteel laat Amber de vloeistof onderzoeken om erachter te komen welke chemische stoffen er mogelijk in de vloeistof zitten.

Bron: Libelle. Beeld: Instagram, Facebook