Wist je dat je met DEZE activiteit nét zoveel calorieën verbrand als een halfuur wandelen? Dit verwacht je écht niet...

verbranden

Wist jij dat je met deze ontspannende activiteit heel veel calorieën verbrand?

Dit is een onderzoek naar ons hart en wij denken dat we er heel veel anderen ook erg blij mee gaan maken. Onderzoekers van Engelse Loughborough University zijn erachter gekomen dat een uur in een warm bad liggen hetzelfde effect heeft als een flinke wandeling!

Ja, de wandelschoenen kunnen de kast weer in. Wij laten het bad vollopen! De universiteit kon deze conclusie trekken na een onderzoek naar lichaamswarmte. Een warm bad bleek heel goed te zijn voor je gezondheid. Heel goed zelfs want met een uurtje in bad verbrand je net zoveel kcal als met een wandeling van 30 minuten! 14 mannen deden mee aan het onderzoek (wat natuurlijk niet heel veel is). De ene groep mannen lag een uur in een warm bad van 40 graden en de andere groep ging een uur trainen op de hometrainer. Bij alle mannen steeg de lichaamstemperatuur met 1 graad.

De mannen op de hometrainer hebben in die tijd natuurlijk wel meer calorieën verbrand, maar het was het resultaat van de mannen in het warme water waar de onderzoekers van opkeken. De groep die in bad hadden gelegen, verbrandde namelijk in dit uur 150 kcal. Dat is net zoveel als wanneer je een halfuurtje gaat wandelen! Nou, wij weten wel wat wij voortaan gaan doen.... En jij?

Bron: Libelle