Zit jij graag met je benen op het dashboard? Dit is waarom je dat beter niet kan doen!

benen op dashboard

Wij leggen onze benen nooit meer op het dashboard!

We doen het eigenlijk allemaal wel eens: je hoeft niet te rijden dus je legt lekker even ontspannen je voeten op het dashboard. Zeker in de zomer kan dat heel lekker zijn. Toch is het verre van slim om te doen, het kan ernstige verwondingen opleveren. Audra Tantum uit Walker County in de Verenigde Staten ondervond dat aan den lijve.

Benen
Audra legde eigenlijk altijd haar voeten op het dashboard als ze niet hoefde te rijden en zag daar nooit de ernst van in. Haar man waarschuwde haar wel eens, maar daar trok ze zich niks van aan. Ze deed het al haar hele leven, dus wat kon er mis gaan? Veel, bleek helaas het antwoord te zijn. Twee jaar geleden gebeurde hetgeen waarvan ze dacht dat het niet zou gebeuren. Ze kreeg een botsing en de airbag had haar benen omhoog gegooid. Door de kracht die hierbij vrij kwam zat haar voet waar hij niet moest zitten. "Ik zag de onderkant van mijn voet vlak bij mijn gezicht", zegt ze tegen CBS News.

Alles gebroken
Alles wat ze kon breken had ze ook zo ongeveer gebroken. Het duurde een tijd voor ze weer een beetje kon lopen en zelfs nu heeft ze nog last. Ze krijgt enorme pijn als ze langer dan vier uur staat en tillen kan ze ook niet meer, waardoor ze haar werk niet goed meer kan doen. "Elke dag heb ik pijn," vertelt de Amerikaanse. Ze wil mensen nu waarschuwen voor de gevaren van je voeten op het dashboard leggen. "Ik zeg tegen iedereen: dit leven wil je niet!" Wij denken voortaan wel tien keer na voor we onze voeten op het dashboard leggen...

Dit is hoe Audra na het ongeluk in de auto zat...

benen op dashboard

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Goodhouse