ZO gebruiken bijna alle vrouwen hun tampons verkeerd, jij doet dit waarschijnlijk ook fout!

Deze dingen doen veel vrouwen verkeerd met hun tampons

Opoe is op visite, aan de rooie zijn, de tomatensoep is overgekookt; allemaal synoniemen met dezelfde vervelende betekenis: je bent ongesteld. Waar vrouwen het vroeger met een veredelde theedoek in hun slip moesten doen hebben wij gelukkig tegenwoordig de 'luxe' van tampons, wel zo makkelijk!

Er zit bij elk doosje tampons een gebruiksaanwijzing, maar afgezien van een verveeld moment op het toilet heeft geen enkele vrouw deze ooit eens aandachtig doorgelezen. Daarom zijn er een aantal foutjes met tampons zó gemaakt en deze foutjes kunnen wel heel vervelende gevolgen hebben.

Belangrijk om te weten dus, dit zijn de meest voorkomende tampon-fouten!

  1. Je wast alleen je handen ná het inbrengen: Wel zo fris natuurlijk, maar wist je ook dat je je handen voor het inbrengen ook moet wassen? Je handen bevatten namelijk honderden bacteriën die je liever niet in de buurt van j intieme delen hebt.
  2. Je gebruikt maar één soort tampon: Het komt gelukkig niet vaak voor, maar sterk absorberende tampons kúnnen de dodelijke ziekte Toxic Shock Syndrome veroorzaken. Gebruik dus alleen extra absorberende tampons als je die op zwaardere dagen echt nodig hebt. Neemt de menstruatie af, kies dan minder absorberende tampons. Tijdens de menstruatie verschillen alle dagen van elkaar, dus gebruik ook verschillende formaten tampons.
  3. Je houdt een tampon de hele dag in: Dit moet je dus echt nooit doen. dezelfde tampon de hele dag in houden geeft ook een verhoogd risico op TSS. Elke 4 uur een nieuwe is aan te raden.
  4. Je gebruikt wel eens een tampon waarvan de wikkel is gescheurd: Een klein scheurtje in de wikkel van je tampon? De tampon is dan hoogstwaarschijnlijk in aanraking geweest met de bacteriën in je tas, die niet in je vagina thuishoren. Niet gebruiken dus.
  5. Je bewaart ze in de douche: niet doen, tampons blijven veel langer fris in droge ruimten.

Bron: Margriet | Beeld: ter illustratie