DIT is waarom iedereen azijn moet gebruiken tijdens het tuinieren

azijn

Azijn verricht wonderen in je tuin

Yes, ons kikkerlandje mag eindelijk wat zonnestralen opvangen. Geniet jij lekker van het goede weer en neem je de tuin ook nog eens flink onder handen? Zorg er dan voor dat je gewapend met azijn de tuin ingaat. Het kan namelijk veel betekenen voor je planten!

  • Onkruid vergaat. Wanneer je bepaalde verdelgers gebruikt tegen onkruid, krijgen ook je bloemen het zwaar te verduren, maar azijn voorkomt dit. Azijn zorgt ervoor dat alleen het onkruid doodgaat, je bloemen blijven ongedeerd!
  • Het brengt bloemen weer tot leven. Azijn zorgt er niet alleen voor dat onkruid vergaat, maar bloemen krijgen er een boost door! Heeft je plant bijvoorbeeld last van bladluis? Meng dan twee theelepels azijn met vers gezette kamillethee en spray dit over de plant.
  • Zaden krijgen een voorsprong. Bepaalde zaden komen niet heel makkelijk op. Heb jij een plant waarvan bekend is dat de zaden vaak niet ontkiemen? Schuur dan heel licht met wat schuurpapier over de desbetreffende zaden en laat ze daarna in een nacht weken in een azijnbadje. Dit maak je door één deel azijn te mengen met vier delen warm water.
  • Het laat je tuingerei weer schijnen. Zijn je schoffel, schop en andere tuinmetaal verroest? Dan heb je aan azijn een goede vriend. Het zorgt er namelijk voor dat je roest makkelijk van je gerei af kunt wassen. Laat het er even goed intrekken en je kunt het er zo afspoelen.
  • Bloemen blijven binnen ook langer goed. Niet alleen planten in je tuin hebben baat bij een scheutje azijn, ook je bloemen op vaas worden er blij van. Je snijbloemen kunnen opfleuren door wat azijn. Schenk twee eetlepels azijn in een vaas met water en doe hier een theelepel suiker bij. Je zult zien dat je bloemen er weer frisser uit zullen zien.
  • Het houdt honden en katten ook op afstand. Je wilt je lieve huisdieren echt niet verbannen uit de tuin, maar het zou fijn zijn als de hond je moestuin niet zou zien als een grote hondenmand. Door azijn te gebruiken, blijven je huisdieren ook op afstand. Ze vinden de azijn namelijk helemaal niet lekker ruiken. Ook wilde dieren houd je hierdoor weg uit je tuin.

Bron: TipHero. Beeld: Videostill YouTube Cab7