Er komen frisse nachten aan... ZO bescherm je je plantjes tegen nachtvorst!

Hoe bescherm jij je plantjes tegen nachtvorst?

De lente is (was) in volle gang en de meeste mensen zijn dan ook al druk bezig geweest in de tuin. Nieuwe plantjes, een moestuintje aanleggen... Noem maar op! Heel logisch, want we hebben al een aantal mooie dagen achter de rug. Helaas krijgen we echter te maken met een aantal behoorlijk koude nachten en dat kan weleens funest zijn voor je jonge plantjes.

Wie al zomerplantjes in de tuin heeft gepoot, doet er goed aan om goed op het bloeiende groen te letten. In de lente kan het weer van week tot week sterk wisselen, zo hebben we de afgelopen tijd wel gemerkt. Wil je ervoor zorgen dat je plantjes dit wisselvallige en bij vlagen erg koude weer overleven, is het heel belangrijk om ze af te dekken.

Planten in potten zijn nog vorstgevoeliger dan planten in volle grond en die kunnen het beste even worden binnengehaald. Waar de plant groeit is erg belangrijk. Zet planten die van zichzelf gevoelig zijn voor vorst daarom eerder op een beschutte plek in de tuin dan op een open winderige plaats. Plantjes in volle grond kan je het beste beschermen met vliesdoek, een erg lichte doek die als een cocon om de plant vastgebonden kan worden. Het stof ademt en zorgt ervoor dat de bladeren van de planten nog voldoende zuurstof krijgen. Inpakken met folie is geen goed idee omdat de bladeren hierdoor letterlijk kunnen verstikken!

Bron: Tuinadvies | Beeld ter illustratie