Gevaarlijk nieuws voor alle Netflix-gebruikers! Belangrijk om te lezen, HIER moet je goed op letten!

netflix

DEZE mail van Netflix is niet te vertrouwen!

Pas op als je een mailtje van stream-service Netflix voorbij ziet komen, want dat is zeer waarschijnlijk afkomstig van oplichters! Het gaat om een zogenaamde phishingmail die veel schade aan kan richten.

Een groot aantal Netflix-gebruikers heeft een mail ontvangen waarin wordt gevraagd om je abonnementsgegevens te vernieuwen. Klinkt aanvankelijk misschien onschuldig, maar op het moment dat je op de link in de mail klikt wordt ook om je BSN-nummer gevraagd. En nee: dat is zéker niet het werk van Netflix! Iemand die de mail ontving vertelt:

'De aanval lijkt te beginnen met een e-mail notificatie waarin wordt gevraagd om je gegevens te updaten. De phisinglink in het mailtje stuurt je vervolgens naar een omgeving die bijna identiek is aan de inlogpagina van Netflix. Zodra je je inloggegevens hebt ingevoerd wordt je geleid naar een andere webpagina, waar je nog meer persoonlijke informatie én je betaalgegevens moet invoeren. Alles is zo gemaakt dat het lijkt op de website van Netflix en ziet er heel echt uit. Zodra de gebruiker alle informatie heeft ingevoerd, ga je naar de échte Netflix-site.'

Heb jij dit mailtje ontvangen? Klik hier dan vooral NIET op! Dubbelcheck de afzender en geef zeker nooit je BSN! Deel dit bericht zodat iedereen gewaarschuwd wordt!

Phishing-mail-Netflix

Bron: Netflix