Gebruik jij tandpasta alleen maar om je tanden te poetsen? Als je dit leest niet meer!

tandpasta

Tandpasta is niet alleen handig voor een wit gebit

Als je hoort waar mensen vroeger hun tanden mee moesten poetsen, ben je spontaan dankbaar voor de uitvinding van tandpasta. In vroegere tijden moest men het met een takje en wat kruiden doen, geen wonder dat bij iedereen rond de puberteit alle tanden van ellende uit de mond vielen. Gelukkig is dat nu anders en is tandpasta in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Maar wist jij dat tandpasta voor veel meer dingen te gebruiken is dan alleen een fris gebit? Als je deze tips leest dan kijk je nóóit meer hetzelfde naar een tube tandpasta: je kunt er veel meer mee doen dan alleen je tandenpoetsen. Het handige is, je hebt het altijd wel in huis staan!

  1. Witte schoenen: de zolen en randen van sneakers kunnen snel grauw en vuil worden. Dit valt erg op als de zolen wit zijn, maar met een beetje tandpasta is dit probleem zo verholpen. Schrob de zolen met wat tandpasta en verwijder deze daarna met een vochtige doek. Je sneakers stralen weer als nieuw!
  2. Vieze geur: na het snijden van knoflook of uien ruiken je handen niet bepaald fris. De sappen van deze smaakmakers trekken namelijk in de huid en je handen kunnen er daarom nog uren later naar ruiken. Dit is simpel op te lossen door je handen niet met zeep te wassen maar met wat tandpasta.
  3. Vieze muur: kinderen kunnen soms de verleiding niet weerstaan om met hun potloden op de muur te tekenen in plaats van op papier. Wanneer er potloodstrepen op je muur zitten, dan kun je deze verwijderen door te schrobben met een borstel met wat – jawel – tandpasta. De tandpastaresten kun je daarna met een natte doek wegvegen.
  4. Pukkeltjes: als je een puistje of pukkeltje hebt, smeer er dan voor het slapen gaan een beetje tandpasta op. De volgende ochtend afspoelen en je zal zien dat de oneffenheid een stuk minder is!
  5. Nagellak: geen nagellak-remover in huis? Geen nood. Laat je nagels weken in tandpasta en masseer ze daarna met een borsteltje. Zijn alle resten zó verdwenen.
  6. Tapijt: ook je vloerbedekking of tapijt heeft baat bij het goedje voor onze tanden. De meeste vlekken zijn met een beetje tandpasta, een schone poetsdoek en wat lauw water zó weg te krijgen.

Wil je dit onthouden? Bewaar de handigste tips en weetjes op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld ter illustratie