Voor een euro schaf je een flesje nagellakremover aan en dít kun je er allemaal mee!

nagellakremover
Voortaan gebruiken we nagellakremover voor veel meer dingen!

Gebruik je nagellakremover alleen om restjes nagellak van je nagels te halen? Zonde! Je kunt er zoveel meer dingen meedoen! Het is een geniaal wondermiddeltje dat je kunt bemachtigen voor een prikkie.

Ligt je nagellakremover stof te happen in je badkamerkast omdat je ‘m niet zo vaak hoeft te gebruiken? Spijtig! Veeg het stof snel van het flesje en gebruik de inhoud voor de volgende dingen:

  • Verwijder stickers: wanneer je nieuw servies in de wacht hebt gesleept, is het soms ontzettend moeilijk om je nagels niet stuk te krabben om dat ene stukje sticker te verwijderen. Bespaar jezelf een gebroken nagel door stickerresten voortaan te verwijderen met nagellakremover. Doe wat nagellakremover op een stukje keukenrol en wrijf hiermee over de sticker tot-ie verdwenen is.
  • Inktvlekken: het kan een terging zijn om inktvlekken uit je kleding te krijgen. Ondanks al het boenen blijf je de vlekken zien. Gelukkig zijn deze perikelen verleden tijd dankzij nagellakremover. Meng 50 milliliter nagellakremover met 100 milliliter water. Doe een droge doek in het water en dep deze daarna op de vlek. Was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.
  • Badkamer: wil je je wasbank weer laten glanzen als nieuw? Meng dan wat remover door warm water en poets hiermee je wasbak.
  • Benzinestift verwijderen: per ongeluk met benzinestift op whiteboard geschreven? Of zitten er strepen van deze hardnekkige stift op je handen? Haal dit weg door wat aceton op een wettenschijfje te doen en hiermee over de strepen te wrijven.
  • Verfvlekken van ramen verwijderen: waren je kozijnen toe aan een likje verf, maar heb je hierdoor per ongeluk ook een stukje raam meegenomen? Geen probleem! Wrijf de vlek met wat aceton in en laat het even intrekken. Daarna poets je de verfvlek in een handomdraai van het raam af.
  • Toetsenbord: laat je toetsenbord weer blinken door deze schoon te maken met aceton. Dit kun je doen door een wattenstaafje in de remover te dippen en hiermee langs de toetsen op je toetsenbord te gaan.

Bron: Tiphero & Ecosalon | Beeld ter illustratie