Koopjesjagers opgelet: V&D opent mogelijk even haar deuren weer voor een giga restant uitverkoop!

V&D

V&D opent mogelijk tijdelijk haar deuren weer om de restanten te verkopen

V&D mag dan failliet zijn, begraven is het oer-Hollandse warenhuis nog steeds niet. Het rommelt flink sinds het warenhuis officieel failliet werd verklaard. V&D nam in zijn val ook nog eens de winkelketens Perry Sport en Actiesport mee, aangezien de beide ketens een flink aantal shop-in-shop filialen hadden in V&D vestigingen. Eerder ging Scapino al failliet, waar Perry Sport en Actiesport ook al flink onder te lijden hadden. En laten we het faillissement van schoenenzaak Manfield ook niet vergeten. Het zijn er nogal wat...

Ook heeft het faillissement van warenhuisketen gezorgd voor een aanzienlijke toename van de winkelleegstand. Vastgoedadviseur Colliers International geeft aan dat bijvoorbeeld in de binnenstad van Utrecht 16 procent van het winkeloppervlak momenteel leegstaat. Dit was voor het omvallen van V&D nog maar ongeveer 3 procent. ''V&D had enorme winkels met heel veel vierkante meters vloer. De impact van de sluitingen is daardoor aanzienlijk'', aldus onderzoeker Bart Stek van Colliers. In Den Bosch en Den Haag is de leegstand volgens hem opgelopen van 7 naar 15 procent en in Leiden van 8 naar 16 procent.

Maar voor wie van nature een echte koopjesjager is gloort er wellicht hoop aan de horizon, want V&D had immers tot aan het faillissement nog flinke voorraden in de winkels staan. Wat gebeurt daar precies mee en wanneer? Dat leggen we je graag uit op de volgende pagina.


Pagina 1/2