Heb jij ook van die slappe 'kipfilets' aan je bovenarmen? Doe déze oefening dan eens!

slappe

Slappe bovenarmen zijn makkelijk te verhelpen!

De zomer komt er zo langzamerhand weer aan en daar zijn wij maar wat gelukkig mee. Langere dagen, de zon op je huid voelen en lekker barbecuen in de tuin; wat wil je nog meer? Iets waar veel vrouwen echter tegen opzien is dat de kleren met dit warme weer vaak ook een stuk strakker en onthullender zijn. Zo is het weer tijd voor de t-shirts met korte mouwen, op zich heerlijk natuurlijk. 

Maar veel dames hebben last van slappe bovenarmen: de gevreesde 'kipfilets'. De boel zwabbert erover en dan voel je je niet heel erg op je gemak op het terras. Natuurlijk wordt met het ouder worden alles wat slapper en is het ook niets om je voor te schamen. Het is alleen fijn om je iets lekkerder in je vel te voelen en niets te hoeven verhullen onder lange mouwen. Met onderstaande oefeningen heb jij binnen no-time veel strakkere en stevigere bovenarmen, probeer het zelf maar!

  • Oefening 1: deze oefening kan je makkelijk thuis doen, je hebt er geen apparatuur voor nodig! Je neemt een stoel of een laag kastje en zet deze tegen de muur. Houd er rekening mee dat je object iets lager is, zodat je moet bukken om er op te kunnen leunen. Zet je benen in een zithouding en plaats je handen achterop het kastje/de stoel en zak naar beneden. Let er goed op dat je je rug niet forceert. Herhaal 10 keer. 
  • Oefening 2: ga op je rechterknie zitten en plaats je linkerarm op je linkerbovenbeen. Buig vervolgens je rechter-onderarm naar voren en naar achteren en hou hierbij je bovenarm stil. Voer deze oefening uit met een gewicht van 1 of 2 kilo. Herhaal 10 keer per kant.  
  • Oefening 3: voor deze oefening heb je een gewicht van 1 of 2 kg nodig. Ga rechtop staan en plaats je rechterarm omhoog. Beweeg daarna het gewicht richting je schouderblad. Herhaal deze oefening 10 x en wissel daarna van kant.

Om je bovenarmen stevig te krijgen én te houden is verzorging ook belangrijk, scrub hierom wekelijks je armen. Smeer ze daarna in met een verstevigende en hydraterende crème. Gezichtsmaskers kun je ook best op je armen smeren, zo maak je je huid glad en zacht.

Bron: Margriet | Beeld ter illustratie