Tip: als je dit doet blijft je badkleding veel langer mooi!

badkleding

Zo heb je veel langer plezier van je badpak of bikini 

Een nieuw badpak dat je figuur goed doet uitkomen kan je een klein fortuin kosten. Het is daarom meer dan vanzelfsprekend dat je zuinig bent op je badpak. Maar dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Heb jij bijvoorbeeld weleens aan deze dingen gedacht?

  • Zonnebrandcrème.Wanneer je een lekker kleurtje probeert te kweken op het strand, smeer je je vaak goed in om verbranding te voorkomen. Maar wanneer het aankomt op je badkleding, is het goed om voorzichtig te zijn met zonnebrand. Sommige stoffen en afbeeldingen kunnen verkleuren wanneer ze in aanraking komen met zonnebrandzalf. Het is handig om je van tevoren in te smeren zodat de crème kan intrekken. Na een half uurtje is het ingetrokken en kun je je badkleding aandoen.
  • Chloor. Chloorhoudende zwemwater kan je badkleding ook doen verkleuren, helemaal wanneer de zon erop schijnt. Maar als je je bedenkt wat er soms allemaal in het water gedaan wordt, ben je toch wel blij met het chloor. Ga jij bijna een duik maken in het chloorwater? Douche van tevoren dan eerst! Doe je dit niet? Dan neemt je badkleding direct het chloorwater op. Door te douchen wordt het normale water eerst opgenomen waardoor je badpak of bikini minder chloorwater absorbeert.
  • Wassen. Spoel je badkleding na het zwemmen zo snel mogelijk uit. Zowel chloor als zout wil je niet te lang in je badkleding hebben. Het beste kun je je badpak met de hand wassen met een wasmiddel voor fijne kleding en koud water.
  • Drogen. Heb je je badkleding goed uitgespoeld? Wring ‘m dan niet uit! Dit beschadigt de stof alleen maar. Ook is het verstandig om je badpak niet zomaar op te hangen aan alleen de bovenkant. Doordat je badbak van speciale stof is en het nat is, rekt de vorm eruit. Je kunt het het beste over een rekje draperen.

Bron: Flair. Beeld: Dry Cleaning Tips