Bizar: André Rieu krijgt een boete van 200.000 euro... Wegens kinderarbeid!

André Rieu

André Rieu gaat in beroep tegen de hoge boete

De productiemaatschappij van André Rieu heeft een flinke boete gekregen van de arbeidsinspectie. Waarvoor? Kinderarbeid! De boete is voor een aantal overtredingen in 2015, tijdens Rieus traditionele zomerconcert op het Maastrichtse Vrijthof.

De Roemeense panfluit virtuoos Gheorghe Zamfir was toen te gast samen met zijn muziek- en dansgezelschap, waaronder een groep jonge (minderjarige) panfluitspelers. Zij maakten volgens de inspectie te veel uren tijdens de avondvullende optredens van André Rieu. De Nederlandse wet kent zeer strenge regels voor kinderen die 'culturele arbeid' verrichten. Het is onduidelijk hoe hoog de boete precies is. 1Limburg spreekt over een bedrag van "circa 200.000 euro".

Volgens de Limburgse programmamaker Jo Cortenraedt, die alle concerten van Rieu volgt, zou de muzikant zich van geen kwaad bewust zijn geweest. Cortenraedt wijst erop dat Rieu de panfluitspelers zag spelen in Roemenië. "Daar traden ze samen op. Daarna heeft Rieu ze gevraagd voor de Vrijthofconcerten in Maastricht. Hij heeft toen geen moment gedacht aan kinderarbeid".

De zaak wordt nu voor de rechter uitgevochten. Rieu is tegen de boete in beroep gegaan.

Bron: NOS | Beeld videostill