Ex-K3 Kristel openhartig over verlies beide zusjes: “Ik voel me schuldig omdat ik er nog was en zij niet meer"

Kristel

Kristel verloor binnen drie jaar haar zussen en vader

Het is alweer ruim een jaar geleden dat ex-K3 lid Kristel Verbeke het showbizz-leven inruilde voor een rol als manager. Ze stond jarenlang in uitverkochte stadions en concertzalen, maar doet het nu een stuk rustiger aan. Haar persoonlijke leven is, net als haar carrière, turbulent geweest.

In het Belgische programma Gert Late Night blikt de zangeres terug op haar leven tot dan toe, en dat gaat niet altijd zonder emotie. Binnen drie jaar verloor Kristel haar oudere zus (21) door een auto-ongeluk, overleed haar jongste zusje (11) aan een CO-vergiftiging en kreeg haar vader kanker. Hij overleed eveneens, kort na de dood van haar zussen. Het heeft lang geduurd voordat Kristel hierover kon praten en nog steeds valt het haar zwaar. Ze voelde zich vaak schuldig: “Ik voelde me schuldig, omdat ik er nog was en zij niet meer. Ik dacht: dat kan nu toch niet. Ook naar mijn vader en moeder toe.” De zangeres heeft tijdens het interview dan ook moeite haar tranen te bedwingen. “Ik leef nu al langer zonder mijn zussen dan met ze. Gewoon dat al… Dat is gewoon niet eerlijk. Dat had zo anders kunnen zijn.”

Dankbaar
Ze voelt zich dan ook erg gezegend met wat er allemaal op haar pad is gekomen. "Door wat ik meegemaakt heb, besef ik dat het leven aan een zijden draadje hangt. Het is een cliché, maar je moet dankbaar zijn voor elk mooi moment. Ik probeer 's morgens ook altijd even merci te zeggen. Ik heb soms het gevoel dat al het geluk dat ik nu gekregen heb, dat dat eigenlijk voor ons drie bedoeld was." Wat een ontzettend heftig verhaal, wij hebben veel respect voor Kristel en haar kracht!

Bron: Beau Monde | Beeld: videostill Show