Folderbezorger Bjorn (15) krijgt de deur in zijn gezicht gesmeten: "Het lijkt erop dat bij de duurste huizen de botste mensen wonen"

foldersbezorgen

Bjorn is de 15-jarige zoon van de Utrechtse Ageeth Hummeling heeft sinds de zomer zijn eerste bijbaantje: hij bezorgt folders. Hij wordt er niet bepaald rijk van, als hij bij 221 adressen een pakketje folders door de bus heeft geduwd heeft hij ongeveer 7 euro 50 verdiend.

Hij is er ongeveer 2,5 uur mee bezig, als hij flink doorloopt. Zijn moeder is trots dat hij zelf wil werken voor zijn geld: "Soms lag de tuin vol met folders, want dan deed hij tijdelijk vier wijken. Heel goed van hem dat hij wil werken voor zijn geld.'' In de decemberperiode gaat Bjorn rond met wenskaartjes: ,,Eerst had hij geen zin. Doen man, zei ik, dit is je kans om wat extra te verdienen.'' Hij ging toch op pad, maar het ging allemaal niet van harte. Ageeth maakte het allemaal mee, want ze liep met haar zoon. "De helft reageert normaal hoor, maar dus net zoveel mensen zijn nors. Ze doen de deuren bewust niet open, of Bjorn krijgt hem in het gezicht zodra ze horen waar het over gaat. En het lijkt erop dat bij de duurste huizen de botste mensen wonen. Een man zei bars: 'Ik lees dit nooit.' Bam, deur dicht. Ik ben echt geschrokken van de onbeschoftheid van mensen. '' Lees verder op pagina 2.


Pagina 1/2