Kluun vertelt in RTL Late Night over emotionele periode: "Ik moet lief voor je zijn papa, want jij huilt nog vaker dan ik"

kluun

Kluun openhartig tegen Humberto Tan

Schrijver Kluun vertelt aan tafel bij Humberto Tan over de periode waarin zijn vrouw kwam te overlijden en de moeilijkheden die hij en zijn driejarige dochter toen tegenkwamen: "Je weet nooit wanneer je het goed doet."

Kluun vertelt aan Humberto over deze moeilijke periode: "Zij was drie toen we hoorden dat het bij mijn vrouw was uitgezaaid. We zijn meteen naar een kinderpsycholoog gegaan om te vragen hoe je aan een kind vertelt dat je doodgaat." De kinderpsycholoog bleef Kluun en zijn dochter ook na het overlijden van zijn vrouw helpen.

De eye-opener kwam voor Kluun echter in Australiƫ: "Ik weet nog een moment dat mijn dochter mij kuste en zei: 'Ik moet lief voor je zijn, want jij huilt nog vaker dan ik.' Toen dacht ik, wacht even. Je bent misschien geneigd om je eigen emoties misschien te vaak te laten zien. Je weet dus nooit wanneer je het goed doet." Gelukkig gaat het nu heel goed met zijn dochter: "Ze is nu 18, studeert culturele antropologie. Ik ben apetrots op haar; ze is stabiel, sociaal en zelfstandig. Het komt goed met die kinderen."

Bron: RTL Late Night | Bron foto: schreenshot RTL Late Night