Wat een ontzettende tegenslag voor de familie Pfaff, wij leven met ze mee...

Het zit de familie Pfaff niet mee...

Wij keken altijd met erg veel plezier naar ze, de familie Pfaff. Alles wat Jean-Marie en zijn familie meemaakten hebben we gezien, en met ons miljoenen Nederlanders en Belgen. De populaire familie is inmiddels alweer heel wat jaartjes van de beeldbuis maar zijn nog regelmatig in het nieuws.

Helaas niet altijd met even vrolijke berichtgeving, zo stortte hun geluk in 2013 volledig in toen bij Carmen Pfaff de chronische botziekte osteoporose werd ontdekt. Haar gezondheid gaat met sprongen achteruit, ze loopt steeds moeilijker en traplopen doet ze al lang niet meer. In de villa van de Pfaffs die zij twee jaar geleden betrokken is inmiddels een traplift geïnstalleerd, zodat Carmen haar slaapkamer kan bereiken. Carmen verdraagt geen morfine en heeft hierdoor veel pijn, haar bovenrug groeit langzaam aan elkaar en haar onderrug wordt steeds brozer. Wat voor de familie nog zorgelijker was is dat de ziekte erfelijk is; dochters Kelly, Debby en Lyndsey zouden ook het slachtoffer van deze nare ziekte kunnen worden.

Nachtmerrie
De grootste nachtmerrie van moeder Carmen is helaas waarheid geworden, oudste dochter Debby blijkt de ziekte in haar genen te dragen.“Debby is positief getest, dus zij is draagster van het gen”, vertelt Carmen aan de Belgische Story. Ondanks dat Carmen door haar ziekte erg afhankelijk is van haar familie, blijft ze positief voor haar dochter. “Het grote verschil met mij is dat Debby het nu op voorhand weet, waardoor ze vitaminekuren kan nemen om het tegen te houden”. De familie blijft elkaar zoals altijd door dik en dun steunen. Wat vreselijk, wij wensen het gezin veel sterkte toe.

Bron: Beau Monde | Beeld Facebook familie Pfaff