PAS OP! Criminelen hebben een zeer geniepige nieuwe truc om je geld afhandig te maken!

Loop nooit zomaar weg bij een pinautomaat...

Iedereen is inmiddels bekend met het skimmen van pinpassen. Veel pinautomaten zijn nu uitgerust met een bescherming hiertegen. Er is alleen alweer een nieuwe methode opgedoken die je van je pinpas wil beroven.

Als je geld gaat pinnen geeft het pinautomaat je pinpas niet meer terug. Veel mensen zouden dan weglopen en hun bank bellen. Dat is het moment dat de pinpasdieven hun slag slaan. Ze zullen je pas uit het automaat halen en door het contactloze betalen is het heel makkelijk om je geld te stelen. Dit is mogelijk door een klem, tape of touw in de pinautomaat te plaatsen. Dat gebeurt via een soort opzetstuk dat op de normale kaartlezer geplaatst wordt. Op die manier blijft de pinpas in de automaat zitten als de transactie is afgerond. Klanten denken dan dat de pinpas is ingeslikt en lopen weg om later hun bank te bellen.De criminelen kunnen vervolgens de pinpas wel verwijderen met bijvoorbeeld een pincet. De pincode hebben ze dan afgekeken tijdens het pinnen of er is een laag over de toetsen heen geplaatst die automatisch 'meeleest'.

Let dus goed op wanneer je pint en je je pas niet uit het apparaat krijgt. Blijf bij het apparaat staan terwijl je de bank belt.

Bron: zelfmaakideetjes | Beeld: Rabobank