PAS OP! Er gaat een WhatsApp-bericht rond dat je NIET moet openen!

Pas op voor dit WhatsApp virus!

Criminelen verzinnen steeds nieuwe manieren om nietsvermoedende mensen geld afhandig te maken. Card-trapping, nep-pakketjes en nep-emails: noem het maar op en het is al een keer gebeurd. Tot nu toe leek WhatsApp nog veilig, maar ook die tijd is helaas voorbij.

Customizen
Oplichters hebben een nieuw spam-bericht opgezet waarin staat dat je zogenaamd je WhatsApp kan personaliseren ('customizen'),maar in plaats daarvan installeer je een virus op je telefoon! In het berichtje staat dat er nieuwe kleuren beschikbaar zijn voor je WhatsApp en dat de 'nieuwe functie' beschikbaar is voor IOS, Windows en Blackberry. Je krijgt de optie 'activeer nu' en er wordt gevraagd het bericht met twaalf vrienden te delen.

BlackWhats
Als je de functie zogenaamd hebt geactiveerd en je account hebt geverifieerd, wordt je verteld dat je een extensie moet installeren zodat je de nieuwe kleuren kan gebruiken. Deze extensie heeft 'BlackWhats' een app die beschikbaar is in de App Store en Chrome store. Deze extensie is een virus en moet je dus NOOIT downloaden! WhatsApp waarschuwde er al voor en zegt dat zij nooit berichten zouden sturen met het verzoek om iets te installeren en door te sturen. In een statement zeggen ze: "We adviseren je om altijd de afzender te blokkeren, het berichtje niet te lezen en het te verwijderen."

Deel dit bericht met je vrienden en help mee waarschuwen! 

Bron: Cosmopolitan | Beeld ter illustratie