Pas op: politie waarschuwt voor de voortvluchtige en vuurwapengevaarlijke Luciano

Wie hem tegenkomt moet direct 112 bellen

De politie is momenteel met man en macht op zoek naar de voortvluchtige Luciano Dijkman. De negentienjarige jongen ontsnapte op 6 juni toen hij begeleid met verlof ging. Luciano zit in een jeugdinrichting nadat hij veroordeeld werd voor een gewapende overval.

De negentienjarige staat volgens de politie bekend als 'onberekenbaar en vluchtgevaarlijk.' Ook vermoedt de politie dat Luciano in het bezit is van een vuurwapen. De jongen wist zich op 6 juni rond 19:30 los te maken van zijn begeleiders tijdens zijn verlof. Het vermoeden bestaat dat hij zich in- of rondom Amsterdam schuilhoudt. Het is niet de eerste keer dat Dijkman vlucht; in 2015 wist hij ook al te vluchten terwijl hij met verlof was. Hij kreeg toen toestemming om een begrafenis bij te wonen en nam de benen toen hij de kans kreeg. Drie weken later herkenden agenten de auto waarin hij wegvluchtte en dwongen ze de auto te stoppen. Drie anderen stapten toen uit de auto, maar Luciano gaf opeens gas en reed weg. Niet veel later kon hij alsnog worden opgepakt.

Luciano Dijkman heeft het volgende signalement:

  • Huidskleur: blank
  • Lengte: 1.80 meter
  • Postuur: breed/krachtig/gespierd

De politie waarschuwt eenieder die Luciano tegenkomt niet zelf actie te ondernemen, maar direct contact op te nemen met 112.

Bron: Politie | Beeld: Politie, Pixabay