Pas op: dit schijnbaar onschuldige voedingsmiddel is hartstikke gevaarlijk voor je hond!

onschuldig

Het lijkt onschuldig, maar dat is het niet!

Wanneer je denkt aan een voedingsmiddel dat schadelijk is voor je hond, dan schiet chocolade je waarschijnlijk als eerste te binnen. Er zijn echter nog veel meer voedingsmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor je hond, je verwacht het niet!

Druiven en rozijnen
Want ook druiven en rozijnen kunnen hartstikke gevaarlijk zijn voor je geliefde hondje. Welke hoeveelheid van deze vrucht precies schadelijk is is niet bekend, maar wel weten dierenartsen dat een kleine hoeveelheid al een gevaar kan vormen. Druiven en rozijnen kunnen er namelijk voor zorgen dat een hond nierschade oploopt. Heeft je hond per ongeluk een druif of een rozijn binnengekregen? Wees dan aandachtig op de volgende symptomen.

Symptomen
De eerste symptomen na het eten van te veel druiven of rozijnen zijn veelvuldig braken en hyperactief en nerveus gedrag. Ook kan een hond na het eten van een gevaarlijk stof diarree krijgen. Hierna kan de hond minder tot geen eetlust krijgen, wordt hij extreem rustig en heeft hij moeite met plassen. Merk je deze symptomen op bij je huisdier? Neem dan direct contact op met de dierenarts. Heb je je hond een druif of rozijn zien eten? Laat hem dan zo snel mogelijk braken; zo kunnen alle giftige stoffen uit zijn lichaam.

Bron: Libelle | Beeld: Archief