Deze verwaarloosde kat werd aangetroffen in een kelder, maar moet je hem nu zien!

kat

Sinbad de kat werd zwaar verwaarloosd in een kelder aangetroffen...

Toen Sinbad de kat een maand geleden werd aangetroffen in een kelder in Chicago leek hij meer op een vuilnisbak dan op een kat. Wat een prachtige Pers had moeten zijn was door extreme verwaarlozing een vieze ragebol vol klitten en aangekoekte vacht geworden.

De bejaarde eigenaar van Sinbad kon al tijdenlang niet meer voor hem zorgen en droeg hem vrijwillig over aan de Anti Cruelty society, een organisatie die zich inzet voor verwaarloosde dieren. Daar besloten de medewerkers kordaat op te treden meteen de schaar in de gevilte vacht van het arme beestje te zetten. Colette Bradley van de Anti Cruelty Society vertelt dat er maar liefst twee sessies nodig waren om Sinbad weer een beetje kat te maken. ,,De eerste duurde enkele uren en de tweede ongeveer twee uur. Na verloop van tijd raakte Sinbad wat vermoeid, maar je zag hem zichtbaar opknappen.'' Na twee knipbeurten was hij totaal onherkenbaar, hij werd verlost van maar liefst 2 kilo vacht en smerigheid. Hij moest helemaal opnieuw leren lopen op zijn achterpoten, dit was hij niet meer gewend. "Hij was ook erg gevoelig voor aanrakingen.'' Sinbad is inmiddels geadopteerd en leidt een gezond en gelukkig leven met zijn nieuwe baasje. ,,Aanvankelijk was hij erg stil en gereserveerd, maar nu rent hij rond, achter speeltjes aan en wil hij aangehaald worden. Hij is helemaal opgebloeid!"

"Kid, I think I saw a mouse in the closet. What are you gonna do about it?" #sinbadthesurvivor #catsofinstagram #adoptdontshop #pets #cats

Een foto die is geplaatst door Sinbad The Cat (@sinbad_cosplaycat) op

Sinbad