Wauw! Wij zouden Conchita Wurst op straat zo voorbij lopen. Zou jij hem herkennen?

Conchita Wurst

Zou jij Conchita Wurst herkennen zonder lange haren en vrouwenkleding?

Er zijn in de loop der jaren een hoop bijzondere verschijningen geweest op het Eurovisie Songfestival. Denk maar eens aan de monsters van Hardrock-band Lordi, de excentrieke Verka Serduchka, Dustin The Turkey en natuurlijk ook 'de vrouw met de baard' Conchita Wurst. Heb jij je ooit afgevraagd hoe Conchita eruit ziet in het dagelijkse leven? Wij zochten het voor je uit!

Wurst is een Oostenrijkse zanger die voornamelijk als vrouw optreedt. In het dagelijkse leven gaat hij door het leven als Tom Neuwirth. Tien jaar geleden was Tom te zien in de Oostenrijkse talentenjacht Starmania en eindigde hij als tweede. Hij maakte daarna even deel uit van boyband Jetzt Anders!. Hij liet vervolgens eventjes niets van zich horen en in 2011 maakte hij zijn comeback als zijn alter ego Conchita Wurst.

Tom waagde opnieuw eens kansje bij een talentenjacht. Dit keer Die Große Chance. Hij haalde weer de finale maar won niet. Desondanks raakten steeds meer mensen geïnteresseerd in Wust. In september 2013 werd bekend dat hij de Oostenrijkse kandidaat werd voor het Eurovisie Songfestival in Kopenhagen.

Ondanks Conchita's bekendheid in Europa, kan Tom nog gewoon over straat. Zeg nu zelf; je herkent hem toch niet?

 

Tom Neuwirth and @nikiferl #Beautiful #theunstoppables @conchitawurst #tomneuwirth #nikiferl

Een bericht gedeeld door Conchita Wurst (@conchitawurstqueen) op

Tom Neuwirth I love you @conchitawurst #theunstoppables #tomneuwirth #thomasneuwirth #conchitalove #conchitawurst #conchy

Een bericht gedeeld door Conchita Wurst (@conchitawurstqueen) op

Bron: Gracia | Beeld:Albin Olsson (Wikicommens), Instagram