Wauw: ernstig zieke 'lakkende Tijn' krijgt post van de Paus!

tijn

Paus stuurt Tijn van Serious Request brief

De Paus heeft een brief gestuurd aan de ernstig zieke Tijn Kolsteren uit Hapert die tijdens Serious Request 2,5 miljoen euro ophaalde met zijn nagellak-actie. Tijn lijdt aan terminale hersenstamkanker (DIPG),een zeldzame ziekte die jaarlijks in Nederland bij vijftien tot twintig kinderen wordt vastgesteld.

Serious Request
Tijdens Serious Request besloot de terminaal zieke Tijn zich in te zetten voor de inzamelingsactie door nagels van mensen te lakken. In korte tijd haalde hij 2,5 miljoen euro op en werd hij de held van Serious Request. De Nijmeegse pastoor Johan Flapper was, net als de rest van Nederland, onder de indruk van de jongen en besloot een poging te doen contact te leggen met de Paus: "Dat hij zich op die manier inzette voor andere zieke kinderen opdat zij ouder mogen worden dan hijzelf heeft me aangegrepen," vertelt de pastoor aan Omroep Brabant.

Post
Vanuit Vaticaanstad is er nu een brief gekomen van de Paus: "Zijne Heiligheid begeleidt de kleine Tijn met een gebed en vertrouwt hem toe aan de voorspraak van Maria, troosteres der bedrukten. Van harte verleent de Heilige Vader de kleine Tijn en zijn familie, Zijn apostolische zegen." Ook heeft de paus een borstkruis opgestuurd en een foto van zichzelf. De post ligt nu nog bij de pastoor, maar hij brengt het zo snel mogelijk bij de zieke Tijn.

Bron: NU.nl | Beeld: videostill Serious Request