Last van roestplekken op je bestek? Met dit trucje is het zo weg

bestek

Met dit natuurlijke middeltje zijn de plekjes zo verdwenen

Je hebt vast wel een mooie messenset thuis liggen en deze heb je vast ook wel eens in de vaatwasser gedaan. Het is ook gewoon heel makkelijk om die dingen even snel in de machine te doen als ze vies zijn. Toch kan er dan zo'n naar roestlaagje op komen en ja, dan heb je meteen spijt van die beslissing.

Dat laagje ontstaat als bestek uit zichzelf droogt en niet afgedroogd wordt. Als je dit wilt voorkomen, dan kun je het bestek het beste gelijk even afdrogen.

Citroensap
Toch kan het zijn dat het kwaad al geschied is. Gelukkig kun je het proces nog terugdraaien. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is flink wat citroensap. Vul een groot glas voor ongeveer tweederde met citroensap en zet je messen of bestek er rechtop in, met het lemmet in het sap. Laat dit even vijf tot zeven minuten inweken en haal de messen er dan weer uit. Schrob ze even schoon met de zachte kant van een schuursponsje en spoel ze af met lauwwarm water. Droog ze gelijk af met een schone theedoek en je zal zien dat de roestplekjes zijn verdwenen en je messen er weer stralend uitzien!

Dit bericht bewaren? Pin 'm op Pinterest!

Bron: archief | Beeld ter illustratie