Zo zorg je ervoor dat zilvervisjes jouw huis voortaan overslaan!

Zilvervisjes

Voorkomen is beter dan genezen!

Zilvervisjes, niemand wordt er blij van. Deze kleine vieze, zilverkleurige beestjes komen uit je wastafel, wc of het doucheputje gekropen. Als je ze ziet wil je er zo snel mogelijk vanaf en dat doe je heel gemakkelijk met deze tip, maar voorkomen is nog altijd beter dan genezen. Om te zorgen dat zilvervisjes jouw huis vanaf nu overslaan moet je zorgen dat je deze dingen in de gaten houdt. Het is makkelijker dan je denkt!

Deze tips zijn supermakkelijk en je hebt er heel veel plezier van!

Allergie
Allereerst is het belangrijk dat zilvervisjes ook een allergische reactie kunnen veroorzaken. Ze kunnen symptomen veroorzaken die vergelijkbaar zijn met astma. Denk hierbij aan benauwdheid, tranende ogen en een lopende neus. Daarbij zijn het wandelende bacteriebronnen. Aan de pootjes van zilver- en papiervisjes kleven allerhande bacteriën en dat wil je natuurlijk niet in je huis.

Voorkomen

  • Zorg dat je vocht zoveel mogelijk vermijdt. Deze zilverkleurige beestjes houden van vochtigheid. Zorg er dus voor dat je vochtige ruimtes goed ventileert en je kleding goed laat drogen alvorens ze de kast in gaan.
  • Zorg dat de temperatuur binnen onder 22 graden te houden. Zilvervisjes zijn dol op warme plekken.
  • Gooi oud papier tijdig weg en laat het niet te lang open en bloot staan. Als je het niet steeds weg wilt gooien, berg het dan op in afgesloten bakken.
  • Berg aardappelen en fruit goed op, deze twee dingen zijn namelijk enorm aantrekkelijk voor deze visjes.

Lees ook: Leg jij ook wc-papier op de bril van een openbaar toilet? Als je dit leest doe je het nooit meer

Dit bericht bewaren? Pin 'm op Pinterest!

Bron: Pest Free | Beeld: Fotomontage, pexels