Oei: 1 op de 7 mensen heeft ruzie met familie of vrienden over corona

ruzie corona

Gevaccineerden en ongevaccineerden staan soms lijnrecht tegenover elkaar

Corona is al bijna twee jaar het gesprek van de dag. Je kunt de televisie niet aanzetten of het virus wordt besproken in het journaal of een talkshow. En ook onderling raken we er niet over uitgepraat, hoewel dat praten soms kan ontaarden in een fikse ruzie. EenVandaag deed hier onderzoek naar en de resultaten zijn best pittig. 

Ruzie

Gisteren werd bekend dat het woord van het jaar 2021 wederom met corona te maken heeft. Hij stond niet in het rijtje, maar ‘coronaruzie’ was ook een goede optie geweest als je het ons vraagt. EenVandaag zocht namelijk uit hoeveel mensen ruzie maken over corona en waarom. Van de 31.000 deelnemers aan het onderzoek ruziën en discussiëren 59 procent van de mensen met familie en vrienden over corona en het coronabeleid. En hoewel een goede discussie op z’n tijd moet kunnen, lopen dit soort ruzies bij sommige mensen nogal uit de hand.

Weinig begrip

Eén op de zeven mensen geeft aan flinke ruzie te hebben met familie of vrienden over het coronavirus. De meeste ruzies ontstaan tussen gevaccineerden en ongevaccineerden. Deze twee groepen staan soms lijnrecht tegenover elkaar en kunnen behoorlijk botsen. Dat komt omdat ze maar weinig begrip hebben voor elkaars overtuigingen. Bij sommigen uit zich dit in een pittige discussie, maar bij anderen lopen de emoties zo hoog op dat het contact daadwerkelijk verbroken wordt.

Niet begrepen

Zo’n 70 procent van de gevaccineerden heeft geen begrip voor mensen die zich niet laten vaccineren. Zij geven ongevaccineerden vaak de schuld van de huidige lockdown en vinden dat zij verantwoordelijk zijn voor de beperkingen. Een deel van de onderzoeksgroep heeft ook het contact met een familielid verbroken. De oorzaken? Meningsverschillen, familieleden die zich niet aan maatregelen houden of complottheorieën delen. Ongevaccineerden voelen zich juist vaak onbegrepen door gevaccineerden. Zij vinden dat iedereen zijn eigen keuzes moet kunnen maken. Omdat sommigen ervoor kiezen geen prik te halen, worden zij geweigerd door familieleden of vrienden die wél een vaccin hebben gehaald. Heftig!

Lees ook: Duitse man doodt gezin vanwege ontdekking vals vaccinatiebewijs

Bron: Flair | Beeld: iStock