14-jarige jongen in Zwitserland geflitst met 213 km/u

geflitst

De jongen had zijn Flitsmeister blijkbaar niet aan…

Snel, sneller, snelst: een 14-jarige Italiaanse jongen deed waar zijn leeftijdsgenootjes alleen maar van kunnen dromen. Hij pakte ’s nachts de auto van zijn vader en besloot daar een stukje mee te rijden. Wat er toen gebeurde, bewijst maar eens waarom dat een heel slecht plan was. De jongen reed maar liefst 213 kilometer per uur en werd in de buurt van het Zwitserse Sankt Gallen geflitst.

Foute boel

Het voorval vond plaats op een weg waar de maximale snelheid 120 kilometer per uur was. De jongen reed dus maar liefst 93 kilometer per uur te hard. De politie van Sankt Gallen meldde dat de jongen de auto van zijn vader had gestolen. Hij reed van het Zwitserse Toggenburg naar Wil en weer terug. Op de terugweg was het foute boel voor hem.

Duur

Aangezien Zwitserland een vrij duur land is om geflitst te worden, zou dat alleen al een fikse boete opleveren. Normaliter krijgt men bij een overschrijding van 35 kilometer per uur van de toegestane snelheid een boete afhankelijk van het inkomen van de snelheidsduivel.

Taakstraf

Uiteraard is er wel meer niet helemaal in de haak aan deze situatie, dus buigt een officier van justitie zich over de zaak. Zwitserse media melden dat wanneer de jeugdrechter tot een veroordeling komt, de jongen maximaal tien dagen taakstraf kan krijgen. Ook kan hij eventueel pedagogische zorg opgelegd krijgen.

Hoe de jongen de auto van zijn vader kon stelen en er ook nog – ondanks de veel te hoge snelheid – veilig mee thuis kon komen, is niet bekend.

Lees ook: Huh: nieuwe iPhones bellen alarmnummer in achtbaan

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels