19 boeren aangehouden na blokkade distributiecentra Bleiswijk

boeren

Onder de gearresteerde boeren zijn negen minderjarigen

Bij de blokkade van distributiecentra van verschillende supermarkten in Bleiswijk zijn in de nacht van woensdag op donderdag negentien boeren aangehouden. Onder de arrestanten zijn negen minderjarigen, zo melden verschillende nieuwsmedia. 

Derde nacht

Voor de derde nacht op rij blokkeerden de boeren met trekkers de toegang tot de distributiecentra van Jumbo, Aldi en Hoogvliet. Ook na gesprekken en meerdere verzoeken van de burgemeester en de politie weigerden de demonstrerende boeren weg te gaan.

Uiteindelijk besloot de burgemeester de mobiele eenheid in te zetten, waarna rond half vijf ’s nachts een groep van negentien demonstranten is aangehouden. Een woordvoerder van de Rotterdamse politie laat aan NOS weten dat de sfeer ‘rustig en gemoedelijk’ bleef. De gearresteerde boeren, onder wie negen minderjarigen, worden vermoedelijk in de loop van de dag weer vrijgelaten.

Trekkers verplaatst

Naast dat de ME de demonstrerende boeren heeft aangehouden, zijn ook hun trekkers verplaatst en naar een andere plek gebracht. “Die zijn niet in beslag genomen, en kunnen later elders weer worden opgehaald”, aldus de politie.

Lees ook: Politie schiet gericht bij boerenprotest Heerenveen

Bron: NOS, NU.nl | Beeld: BrunoPress (boerenprotest Oosterhout, 04-07-2022)