19 dingen die een man graag zou willen binnen een relatie

man relatie

Aha!

Het lijkt misschien vaak alsof vrouwen de broek aan hebben in een relatie. Toch hebben mannen stiekem ook een riant wensenlijstje met dingen die ze graag binnen hun relatie zouden zien. Ze zeggen het alleen niet altijd hardop. Daarom snappen we dat je je soms afvraagt hoe het brein van je man eigenlijk werkt. Om je een handje te helpen, zetten we negentien dingen op een rij die een man graag wil binnen een relatie. 

1. Complimenten

Iedereen houdt van een complimentje op zin tijd. Mannen zijn dus ook blij als we ze prijzen of vertellen wat we leuk aan ze vinden. Denk in het vervolg dus niet alleen dat je vriend zo’n leuke outfit aan heeft, zeg het ook hardop. 

2. Respect voor elkaar 

Respect is een belangrijke basis in iedere relatie. Bij stellen die al heel lang een relatie hebben kan dit weleens naar de achtergrond verdwijnen, vooral in een ruzie. Best logisch dus, dat mannen dit belangrijk vinden in een relatie.

3. Emotionele nabijheid 

Mannen gaan heel anders met hun gevoelens om dan vrouwen. Dit leidt vaak tot misverstanden in een relatie. Geef je vriend dan ook voldoende ruimte om langzaam vertrouwen in jou op te bouwen en een ruimte te creëren waarin hij zich wil openstellen. Emotionele nabijheid is voor mannen heel belangrijk. 

4.  Fysieke nabijheid nodig

Naast emotionele nabijheid, vinden mannen fysieke nabijheid ook erg belangrijk. Terwijl mannen meer tijd nodig hebben om zich emotioneel open te stellen, hebben vrouwen vaak meer tijd nodig om zich fysiek open te stellen. Voor mannen is fysieke nabijheid echter erg belangrijk – of het nu een simpele kus is of een hand op je dijbeen. 

5. Vrijheid 

Natuurlijk vindt je vriend het leuk om veel met jou samen te zijn, maar af en toe is een beetje afstand ook goed voor de liefde. Het kan goed zijn dat je vriend een fase heeft waarin hij niet aan je vast blijft plakken. Dit gedrag moet je dan ook niet aan jezelf relateren. Zie het als een goede balans. Zelf heb je immers ook af en toe wat tijd voor jezelf nodig.

6. Eerlijkheid

Eerlijkheid is, net als respect, de basis voor een goede relatie. Het klinkt misschien logisch, maar dat is het zeker niet voor iedereen. Toch kun je alleen respect, vertrouwen en nabijheid opbouwen in je relatie als je eerlijk bent. Dingen achterhouden heeft geen zin, je partner zal er vroeg of laat toch achter komen.

7. Zwakke momenten

Het is een vrij oubollig idee, dat de man de sterkere persoon in de relatie is. Anno 2021 weten we inmiddels wel beter: mannen hebben net als iedere andere persoon ook hun zwakke momenten. Op zo’n moment heeft hij een partner nodig die hem gewoon in de armen neemt en er voor hem is. Herken deze momenten en wees er voor je vriend, dit zal hij enorm waarderen. 

8. Kwetsbaarheid

Mannen vinden kwetsbaarheid erg aantrekkelijk in een relatie. Wellicht heb je in je leven muren om je heen gebouwd, toch is het belangrijk dat je probeert om deze los te laten. Natuurlijk, als je open bent, maak je jezelf kwetsbaar. Maar een goede man zal je gevoelens waarderen, er voor je zijn en zich gesterkt voelen om ook zijn kwetsbare kant te tonen.

9. Plezier maken

Natuurlijk heeft een man zijn eigen vrienden, met wie hij graag een drankje doet of sportwedstrijden kijkt. Dat betekent echt niet dat hij geen plezier met jou wil hebben. Idealiter ben je tegelijkertijd zijn partner en beste vriend. En laten we eerlijk zijn: willen we dat niet allemaal? 

Lees snel verder op de volgende pagina om te ontdekken wat mannen nog meer aantrekkelijk vinden in een relatie.

Pagina 1/2