Haagse bronnen: 20 september nog te vroeg voor versoepelingen

De versoepelingen van de coronamaatregelen worden waarschijnlijk uitgesteld

Op 20 september wilde het kabinet weer een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen doorvoeren, maar het lijkt er nu op dat die datum met een paar dagen wordt uitgesteld. Dat melden Haagse bronnen aan De Telegraaf.

Maatregelen loslaten

Het kabinet was van plan om op 20 september de anderhalve meter afstand los te laten en de mondkapjesplicht af te schaffen. Ook zou het thuiswerkadvies komen te vervallen en vervalt de zitplicht in café’s. Er zou ‘stap voor stap’ worden gekeken naar verdere versoepelingen, zo lieten Mark Rutte en Hugo de Jonge halverwege augustus weten in een persconferentie. Echter, Rutte benadrukte toen wel dat er enige risico’s aan de versoepelingen verbonden zouden zijn. “Het virus is grillig en onvoorspelbaar. Geen enkele stap is zonder risico.” Dat blijkt, want de besmettingen dalen nog niet per se heel hard.

Wet

Waarom deze versoepelingen nog niet op 20 september zullen ingaan? Het heeft te maken met een wet die nog moet worden aangepast. Daardoor duurt de invoering langer. Daarnaast is het kabinet nog aan het discussiëren over de corona-toegangstesten. Wie nog niet is gevaccineerd, zal binnenkort mogelijk 7.50 euro moeten betalen voor een toegangstest. Hiermee hoopt het kabinet de vaccinatiebereidheid omhoog te krikken.

Lees ook: Moet je je laten testen als je coronaklachten hebt maar al gevaccineerd bent?

Bron: Linda | Beeld: Pexels