Ruim 350.000 euro opgehaald voor kinderen van Ruinerwold-gezin

Ruinerwold

Hiermee zijn ze al over het streefbedrag

In een weekend tijd is er met een speciale crowdfundingsactie voor de negen ‘Kinderen van Ruinerwold’ ruim €350.000 opgehaald. De actie is opgezet om de kinderen een financiële steun te bieden bij het opstarten van hun leven na deze moeilijke periode. 

Inzamelingsactie

De actie ging vrijdagmiddag om 14:30 uur van start en kreeg meteen veel animo. Vrijdag stond de teller al bijna op €67.000. De stichting Kinderen van Ruinerwold had het streefbedrag om €30.000 per kind te krijgen, oftewel €270.000 in totaal. Met de teller op ruim €350.000 zijn ze hier flink overheen, en de actie duurt nog zes dagen.

Familie

De familie kwam in 2019 wereldwijd in het nieuws toen een van de kinderen wegliep. De vader Gerrit Jan van D. (68) had namelijk zijn familie jarenlang verscholen voor de buitenwereld en leefden in een afgelegen boerderij in de buurt van het Drentse dorp Ruinerwold. Van D. werd ervan beschuldigd dat hij zes van zijn kinderen jarenlang tegen hun wil heeft vastgehouden op de boerderij. Ook werd hij ervan verdacht zijn kinderen te hebben mishandeld en een aantal van hen seksueel te hebben misbruikt. De rechtbank in Assen bepaalde in maart dat de strafvervolging van Van D. vanwege zijn slechte gezondheid moest worden beëindigd.

Documentaire

De afgelopen weken is er op NPO1 een documentaire te zien over de familie, genaamd Kinderen van Ruinerwold. Documentairemaakster Jessica Villerius praat hierin met de vier oudste kinderen uit het gezin. Miljoenen mensen keken vol verbazing naar de serie. In de serie worden namelijk ook beelden uit het privé-archief van de familie getoond. Deze beelden lieten zien wat voor persoon Van D. was, en hoe hij zijn kinderen lichamelijk en fysiek mishandelde.

Lees ook: Vier oudste kinderen Ruinerwold beginnen civiele zaak tegen vader

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Tips & Weetjes