6 goede redenen om dit jaar weer kerstkaarten te versturen

kerstkaarten

Fysieke kaarten ouderwets? Nee hoor!

Ooit, way back, werden er in Nederland ruim 200 miljoen (!) kerstkaarten verstuurd. Sinds het digitale tijdperk is dit aantal echter enorm teruggedrongen. Zonde, want hoe leuk is het om een kerstkaart in de brievenbus te vinden? Wens jij je vrienden en familie elk jaar in één keer een fijne kerst via een appje? Wij geven je zes goede redenen om dit jaar weer eens in de pen te klimmen.

1. Tastbaar

Sinds vorig jaar sturen we weer meer kerstkaarten na elkaar, wellicht doordat we elkaar door de coronacrisis minder konden zien. Met een kaart laat je niet alleen weten dat je aan iemand denkt, het is ook een tastbare herinnering. Mensen waarderen een kaart vaak omdat je er meer moeite in hebt gestoken dan een simpel appje.

2. Herinnering

Een bijzondere, aparte of grappige kerstkaart gooi je niet zomaar weg. Is er ook nog een persoonlijke tekst in geschreven? Dan al helemaal niet. Zo’n herinnering stop je natuurlijk in een aparte la of doos, zodat je er later nog eens op terug kunt kijken.

3. Persoonlijk

Een handgeschreven kerstkaart is dus ontzettend persoonlijk. Je zoekt een kaart uit die bij degene past naar wie je hem verstuurt en schrijft er een persoonlijk tekstje in. Veel leuker om zo’n lief kaartje op de deurmat te vinden dan een snel berichtje te ontvangen via WhatsApp, toch?

4. Vrolijk

Zodra je 18 jaar of ouder bent, ontvang je sporadisch nog leuke post. Rekeningen, blauwe enveloppen en andere verplichtingen zul je wekelijks in de brievenbus vinden, maar of we daar nu echt blij van worden… Een kerstkaart is dan ook ontzettend leuk tussen alle ‘saaie’ enveloppen. De ontvanger wordt er gegarandeerd vrolijk van.

5. Verbonden

Je kunt natuurlijk alleen je naam in een kerstkaart schrijven, maar het is veel leuker om er een verhaaltje in te schrijven. Deel jullie leukste herinnering van het afgelopen jaar, een doel voor volgend jaar of geef een korte update van je leven. Zo voelen jullie je, ondanks dat er misschien een afstand is, toch verbonden met elkaar.

6. Decoratie

Hoe meer kerstkaarten je ontvangt, hoe leuker het wordt. Je kunt ze namelijk prima gebruiken als decoratie in huis. Zet ze allemaal in de vensterbank, op de schouw of op een kast. Hang ze aan een slinger door de kamer of langs de trap. Zo zie je al die leuke, persoonlijke kaarten de hele dag door. Een warm kerstgevoel gegarandeerd!

Lees ook: Onderzoek wijst uit: koppels die samen kerstfilms kijken zijn gelukkiger

Bron: Vriendin | Beeld: Unsplash