Déze 8 dure dingen zijn in januari een stuk goedkoper

januari goedkoper

Sla je slag!

Zo, de duurste maand van het jaar is weer achter de rug. De Sinterklaas- en kerstcadeautjes zijn gegeven en we hebben de dure flessen champagne tijdens oud en nieuw soldaat gemaakt. En dat allemaal in onze nieuwe feestoutfits, natuurlijk. Tijd om weer op de centjes te letten. Gelukkig kun je deze acht dure dingen in januari veel goedkoper scoren.  

1. Agenda’s en kalenders

Het jaar 2021 is nog maar net begonnen, maar agenda’s en kalenders kun je nu al voor een prikkie scoren. De reden? Volgens winkeliers zijn deze agenda’s nu al gedateerd.

2. Fietsen

Januari is normaal gesproken niet de ideale maand om een lekkere fietstocht te maken (lees: gladde fietspaden). Daarom is dit ook de maand dat fietswinkels hun tweewielers flink afprijzen om ruimte te maken voor de nieuwe modellen die in februari binnenkomen. Ideaal moment om jezelf dus een nieuwe ijzeren bolide cadeau te doen.

3. Winterjassen

Een goede winterjas is vaak niet goedkoop. Maar: in januari kun je vaak goede deals scoren. Kledingwinkels kijken namelijk al vooruit naar de lente en zijn druk bezig met de nieuwe collectie. Die winterjassen moeten daarom zo snel mogelijk de deur uit – en vaak voor een fijn prijsje. Het voelt misschien gek om tegen het eind van de winter nog een nieuwe winterjas aan te schaffen, maar in Nederland draag je ‘m vast nog wel een tijdje. En anders heb je hem alvast voor volgende winter.

4. Fitnessmateriaal

New year, new me! Veel mensen gaan het nieuwe jaar in met een hoop goede voornemens. Gezonder eten, minder op de telefoon en… meer bewegen! Niet gek dus dat fitnessmateriaal zoals gewichten, work-out-dvd’s en fitnessabonnementen in januari vaak goed geprijsd zijn. Een beter moment om te gaan sporten is er niet!

5. Banken

Zin om na het sporten neer te ploffen op een spiksplinternieuwe bank? Ook die kun je het best in de maand januari scoren. In deze maand krijg je kortingen tot wel zestig procent op een nieuw zetel. En dat kan flink schelen in de prijs!

6. Tapijt of vloerkleed

Je interieur een nieuwe look geven? Dat doe je makkelijk door een nieuw vloerkleed aan te schaffen. Het zal je niet verbazen, maar ook deze kun je het best in januari op de kop tikken. Rond februari komt de nieuwe collectie binnen, dus is de oudere collectie vaak goed geprijsd.

7. Sieraden

Rond de feestdagen zijn sieraden enorm in trek. Je liefje verrassen met een mooie halsketting of misschien zelfs een verlovingsring? Dat is natuurlijk hét moment om zo’n speciaal cadeau te geven. Toch kun je sieraden beter een maandje later kopen. Dan zijn ze namelijk een stuk goedkoper. Alvast een ideetje voor Valentijnsdag, misschien?

8. Kerstkaartjes en kerstdecoratie

Een beetje vreemd is het wel om nu nog kerstkaartjes en -decoratie in te slaan, maar slim is het zeker. Winkeliers willen al dit spul zo snel mogelijk hun winkel uit hebben en stunten daarom met prijzen. Heb je gelijk een mooie voorraad voor december 2021, voor een fractie van de prijs. Ideaal!

Lees ook: Acht vragen om jezelf te stellen voordat je iets in de uitverkoop koopt

Bron: Flair | Beeld: Unsplash, Benedikt Geyer