‘Criminelen bespraken aanslag op RTL Boulevard met raketwerper’

RTL Boulevard

Naar verluidt heeft de politie hier berichten over onderschept

Zaterdagavond werd de live-uitzending van RTL Boulevard opgeschort in verband met een ‘ernstige dreiging’. Volgens NRC heeft de politie berichten onderschept over een mogelijke aanslag met een raketwerper of automatische vuurwapens.

Ontruiming

De studio van RTL Boulevard aan het Leidseplein in Amsterdam werd gisteren ontruimd in verband met een ernstige dreiging. NRC meldt nu om wat voor een dreiging het wellicht ging. Volgens ‘bronnen binnen het opsporingsapparaat’ wist de politie berichten te onderscheppen over een aanslag op Boulevard met een raketwerper of automatische vuurwapens.

Aanslag Peter R. de Vries

Het is niet bevestigd of de ernstige dreiging van zaterdagavond verband houdt met de aanslag op het leven van Peter R. de Vries eerder deze week. Wel noemt NRC de media-aandacht voor de misdaadverslaggever afgelopen week een mogelijke reden voor de geplande aanslag op de studio van RTL Boulevard. In de media werd de aanslag op De Vries namelijk veelal in verband gebracht met de bijstand die hij verleende aan Nabil B., de kroongetuige die belastende verklaringen over Ridouan Taghi heeft afgelegd. De politie en de gemeente Amsterdam bevestigen dit echter niet.

Geen uitzending

Ook zondagavond zal er geen uitzending van RTL Boulevard zijn, zo laat RTL weten. “Wij hebben besloten het team van RTL Boulevard rust te geven”, is te lezen in een statement van RTL Nederland. “We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten. Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtsstaat.”

Lees ook: ‘RTL Boulevard voorlopig niet meer opgenomen in studio Leidseplein vanwege dreiging’

Bron: NRC, NOS | Beeld: Brunopress