Vakantiegangers opgelet: acht Europese landen van oranje naar geel

Europese landen

Boeken maar!

Een vakantie in het buitenland, dat leek enkele maanden geleden nog te mooi om waar te zijn. Gelukkig is het vanaf morgen weer mogelijk om naar landen als Duitsland, Luxemburg en Tsjechië te gaan. Voor acht Europese landen kleurt het reisadvies van oranje naar geel, wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen weer mogelijk zijn. 

Acht Europese landen

Gistermiddag klonken er al geluiden dat een vakantie naar Duitsland, Oostenrijk en een groot deel van Italië deze week weer mogelijk zou zijn. Daar heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken nog een paar landen aan toegevoegd, tot onze vreugde. Vanaf morgen is het ook weer mogelijk om naar Luxemburg, Polen, Slowakije, Tsjechië en een groot deel van Noorwegen af te reizen.

Niet-noodzakelijke reizen

Deze acht landen kleuren van oranje naar geel, wat betekent dat niet-noodzakelijke reizen – zoals vakanties – weer mogelijk zijn. Tevens is het dan ook niet meer nodig om bij terugkeer een coronatest te doen en hoef je niet in quarantaine. Wel moeten toeristen zich aan de lokale coronaregels houden, zo luidt het advies van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Europa

Eerder was het in Europa al mogelijk om naar Bulgarije, Finland, Hongarije, Ierland, IJsland, Malta, Portugal, Roemenië en de Canarische Eilanden (Spanje) af te reizen. In deze lijst vind je het reisadvies voor elk land.

Besmettingscijfers

Het ministerie kijkt naar het advies van het RIVM en overlegt met het ministerie van Volksgezondheid voor het aanpassen van de kleurcodes. Het RIVM baseert zich grotendeels op de besmettingscijfers, het aantal terugkerende reizigers dat besmet is geraakt, het aantal afgenomen tests in een bepaald land en het percentage positieve tests.

Lees ook: Reisadvies voor Duitsland, Oostenrijk en deel Italië van oranje naar geel

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels, Shvets Anna