Acteur Sinan Eroglu speelt Jezus in The Passion

Sinan Eroglu

De dertiende editie is na jaren ook eindelijk weer mét publiek

De 36-jarige acteur Sinan Eroglu is te zien als Jezus in de dertiende editie van The Passion. Dat heeft KRO-NCRV vandaag bekendgemaakt. Het grootschalige muziekevenement zal dit jaar op donderdag 6 april live te zien zijn op NPO1. 

The Passion

The Passion vindt elk jaar op een andere plek plaats. Dit jaar zullen we het verhaal van Jezus te zien krijgen in het Friese Harlingen. Nóg mooier is dat deze editie van The Passion – na jaren – eindelijk weer te zien is met publiek. “Het is een universeel verhaal over geloof, hoop en liefde dat iedereen aanspreekt: jong, oud, gelovig of niet”, laat omroep KRO-NCRV weten. “Het verhaal blijkt nog steeds actueel in een steeds individualistischere samenleving, waarin we vaak meer stilstaan bij wat ons verdeelt dan wat ons verbindt.”

Sinan Eroglu

Sinan is afgestudeerd aan de Toneelschool in Amsterdam en heeft al heel wat rollen mogen spelen. Zo speelde hij in series als Goede Tijden, Slechte Tijden, Lieve Liza, Flikken Maastricht en De Mannentester. Ook woonde de acteur een tijdje in Istanbul, waar hij ook een aantal hoofdrollen heeft weten binnen te slepen. In 2022 was de 36-jarige te zien in Costa!! en Foodies. Daarnaast is de acteur op muzikaal vlak actief. Zo heeft hij al eens op de planken gestaan met zijn voorstelling Een Vriend Zien Huilen, waarin hij nummers van Jacques Brel vertolkte.

Het verhaal

Tijdens The Passion wordt het verhaal van de lijdensweg van Jezus vertelt aan de hand van moderne en populaire muziekhits. Ook deze editie zal weer verzorgd worden door de audiodescriptie van NPO-coryfee Wouter van der Goes.

Lees ook: Eerste benefietconcert voor slachtoffers aardbevingen Turkije en Syrië

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld