Action haalt zelfscankassa’s weg vanwege teveel diefstal

action

Een woordvoerder van de winkelketen geeft uitleg

Een handig opbergbakje voor in de keuken, een mooie kaars voor in de vensterbank, een comfortabel kussen voor in de tuinstoel… Ook wij gooien ons mandje regelmatig vol bij de Action. Enne, handig: want ook bij de Action hoef je niet in de rij te staan. Je kunt, zoals bij veel andere winkels tegenwoordig, lekker zelf aan de slag met scannen en betalen. Helaas is die luxe binnenkort verleden tijd. 

Zelfscankassa’s verdwijnen

Het valt klanten van de Action op dat er in een aantal filialen de zelfscankassa’s worden weggehaald. De laatste weken zijn een aantal winkels in onder meer Den Haag, Lelystad, Amsterdam, Purmerend en Hoofddorp ermee gestopt.

Een klant van de Action in een filiaal in Hilversum vertelt tegen RTL Nieuws dat de zelfscanzuilen er opeens niet meer stonden en dat ze in de winkel verhaal ging halen. “Ik vroeg een medewerker waarom dat zo was en ik kreeg het antwoord dat dat was besloten omdat er zoveel wordt gejat.” Een andere klant plaatst een soortgelijk verhaal op Twitter. Medewerkers zouden dus vertellen dat het weghalen is besloten vanwege het hoge aantal diefstallen, maar volgens het hoofdkantoor is dat niet helemaal waar.

Niet voor altijd verdwenen

De opkomst van de zelfscankassa leidt tot meer diefstal, maar de woordvoerder van Action zegt dat niet zozeer de reden is voor het weghalen van de kassa’s.” Het klopt dat er winkels stoppen met zelfscannen”, wordt bevestigd tegen RTL Nieuws. Maar hoeveel dat er precies zijn, wordt niet duidelijk. “We kijken voortdurend hoe we de klantervaring kunnen verbeteren, de zelfscan is relatief nieuw, zeker voor Action. Wij, en onze klanten, moeten hier nog van leren en door het te testen leren wij wat de beste manier is.” Aha: dit hoeft dus niet te betekenen dat de zelfscans voor altijd verdwijnen!

Lees ook: Wow: zoveel producten werden er afgelopen jaar bij Action verkocht

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Screenshot Google Maps