Advies OMT: korte lockdown van twee weken

OMT

Het OMT heeft gesproken, nu is het aan het kabinet om de definitieve knoop door te hakken

Het Outbreak Management Team (OMT) is gisteren bij elkaar gekomen om het kabinet van een spoedadvies te voorzien met betrekking tot de stijgende coronacijfers. De uitkomst? Het OMT adviseert een korte lockdown van twee weken.

Cultuursector dicht

Bronnen rond het OMT melden aan NOS dat het kabinet het beste ‘lockdown-achtige maatregelen’ kan treffen om de oplopende cijfers te laten dalen. Dat houdt in dat in die periode evenementen worden geschrapt en bioscopen en theaters dicht moeten. Ook zouden de sluitingstijden van de horeca moeten worden aangepast evenals de maximale groepsgrootte. De scholen zouden wel open kunnen blijven.

Persconferentie

Daarnaast adviseert het OMT ook om mensen die niet gevaccineerd of genezen zijn, geen QR-code meer te geven. Dat zou betekenen dat mensen die niet gevaccineerd zijn, onder andere geen toegang meer hebben tot de horeca.

Of het kabinet het advies van het OMT echt in acht gaat nemen en dus een korte lockdown zal invoeren, is nog niet duidelijk. Vandaag zijn er nog allerlei overleggen en morgen is er weer een persconferentie van demissionair premier Rutte en minister De Jonge.

Lees ook: Geprikt met AstraZeneca? Dan krijg je waarschijnlijk een boostervaccinatie

Bron: NOS | Beeld: Brunopress