Advocaat Ali B spreekt zich uit: ‘Ontzettend trots op mijn cliënt’

Ali B

‘Hij zal ongetwijfeld vragen beantwoorden’

Waarbij de datum van de zitting voor Jeroen Rietbergen nog niet bekend is, is dat de datum voor de zitting van Ali B al wel bekend. Op 12 en 13 juni moet de rapper voor de rechter verschijnen, omdat hij wordt verdacht van zedenfeiten met drie vrouwen. Sinds het naar buiten komen van deze zaak heeft hij zich hier nauwelijks over uitgelaten in de media, maar daar komt waarschijnlijk verandering in; de advocaat van Ali B doet namelijk een boekje open. 

Buiten de media gebleven

Advocaat Bart Swier staat Ali B bij in de zaak. Aan Shownieuws vertelt hij hoe hij er op dit moment over denkt. “Ik ben eigenlijk ontzettend trots op mijn cliënt dat hij in die 2,5 jaar dat die zaak nu al speelt eigenlijk geheel buiten de media is gebleven, vanuit het idee dat we dit in de rechtszaal gaan uitvechten. Niet in de media, nergens anders.”

Dat Ali B stil was, hoeft volgens Bart Swier niet te betekenen dat hij na de zitting nog steeds stil is. Hij denkt zelfs dat hier verandering in gaat komen. “Zodra hij zijn verhaal heeft gedaan in de rechtszaal, zal hij ongetwijfeld vragen beantwoorden. Ik zal zeker niet tegen cliënten zeggen dat ze een zonnebril op moeten doen en dat ze voor de pers moeten wegrennen.” De advocaat van Ali B hoopt zelfs dat de rapper zijn verhaal gaat doen. “Sta even stil, beantwoord die vragen maar. Dat geeft denk ik een beter beeld dan hard voor de pers wegrennen.”

Reactie Ali B

Of Ali B echt zijn verhaal gaat doen, moeten we nog maar eens zien. Ali B heeft wel een paar keer op social media gereageerd op de beschuldigingen. Toen naar buitenkwam dat Ali B beschuldigt werd van seksueel overschrijdend gedrag bij The Voice of Holland, reageerde hij hierop op Instagram. Inmiddels is zijn Instagrampost verwijdert, maar hij schreef destijds: “Ik ben 100 procent overtuigd van mijn onschuld”. Volgens hem waren de beschuldigingen “niet waar”. Hij zei mee te werken aan het onderzoek van de politie en had er vertrouwen in dat een dergelijk onderzoek zijn onschuld zou aantonen.

Lees ook: Onderzoek naar Jeroen Rietbergen in zedenzaak is bijna afgerond

Bron: Shownieuws, Tips en Weetjes archief | Beeld: NL Beeld