Afscheid nemen valt zwaar bij deelnemers Over de Oceaan

Over de Oceaan

Kijkers reageren enthousiast op het nieuwe programma

Donderdagavond konden we de eerste aflevering van het nieuwe tv-programma Over de Oceaan zien bij RTL. Daarin zien we Nicolette Kluijver, Roelof Hemmen, Roxane Knetemann, André Dongelmans, Caroline Tensen en Kees Tol zo’n drie weken over de oceaan varen.

Afscheid nemen

Hoewel alle BN’ers zin hebben in het avontuur dat ze te wachten staat, is het toch best lastig om afscheid te nemen van hun dierbaren. “Wij hebben elkaar eigenlijk nooit langer dan een dag niet gesproken”, zegt de vrouw van Roelof. Roelof geeft aan dat hij dat het moeilijkste vindt van allemaal.

Ook voor Nicolette komt het afscheid hard binnen. “Wat als er iets gebeurt met de kinderen en ik ben niet bereikbaar?” Op zee kunnen de BN’ers tenslotte geen contact hebben met het thuisfront. Naast elkaar drie weken niet zien, wordt het dus ook elkaar drie weken niet spreken. Huilend aan de telefoon neemt Nicolette dan ook afscheid van haar kinderen. “Laten we gaan zeilen”, zegt ze vastberaden wanneer ze haar telefoon weglegt.

Niet alleen hebben Roelof en Nicolette het zwaar, ook Caroline pinkt een traantje weg wanneer ze haar dochter aan de telefoon spreekt. “Ik heb er ook heel veel zin in, maar het is nu gewoon heel erg spannend. Ik ben bloednerveus”, geeft ze toe. Ook bij haar man, die er op dat moment bij is, houdt Caroline het niet droog.

Positieve reacties

Wanneer de BN’ers afscheid hebben genomen, kan het avontuur beginnen. De reis van de Canarische Eilanden richting de Caraïben gaat dan toch echt van start. De allereerste aflevering valt bij veel kijkers goed, de meesten laten hun enthousiaste mening horen op het platform X.

Over De Oceaan is iedere donderdag te zien op RTL 4 om 20.30 uur. De aflevering van gisteren gemist? Geen zorgen, via Videoland kun je de aflevering gewoon terugzien. 

Lees ook: Gerard Joling deelt goed nieuws

Bron: RTL, X |  Beeld: RTL / Jasper Suyk en Dracorubio