Ah oh: er komt weer Saharazand onze kant op

saharazand

Dat wordt even geen auto wassen

Vanaf woensdag kunnen we in Nederland te maken krijgen met een ‘stofpluimpje’ Saharazand. Het positieve hieraan is dat deze stofwolk niet schadelijk is. Het nadeel is natuurlijk dat auto’s wel snel vies worden. Weerplaza adviseert dan ook om de komende dagen je auto niet te wassen.

Stofwolk

De stofwolk wat over ons land trekt kan de aankomende dagen zorgen voor vieze autoruiten en tuinmeubelen. “Maar we hebben weleens zwaarder gezien, dit is eigenlijk een stofpluimpje”, laat Weerplaza aan NU.nl weten.

Gelukkig is Saharazand verre van gevaarlijk, maar het kan wel hinderlijk zijn. Zo hoef je niet te verwachten dat je auto onder een bult met stof gaat zitten, maar er kunnen wel van die vervelende kringetjes van vuil op je auto ontstaan. En dat is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten.

Zonsondergang

Het Saharazand heeft daarentegen wel een voordeel. Zo zorgt het zand namelijk voor mooie, gekleurde zonsondergangen. Daar hoeven we in Nederland jammer genoeg niet op te rekenen. Het ziet er namelijk naar uit dat we de komende dagen steeds meer bewolking kunnen verwachten. “De bewolking neemt steeds meer toe, dat zit een mooie lucht bij zonsondergang in de weg”, aldus Weerplaza.

Weekend

Gelukkig is de stofpluim in het weekend alweer als sneeuw voor de zon verdwenen in ons kleine land. Deze verplaatst zich namelijk naar de Middellandse Zee. Wil jij dus je auto gaan wassen? Dan kun je het beste even wachten tot het weekend.

Lees ook: Dit Chinese dier bewijst dat eenhoorns wel degelijk bestaan

Bron: NU.nl | Beeld: Pexels