Ah oh: grote kans op regenbuien met carnaval

carnaval

Toch mag dat de pret niet drukken!

Tijd voor een feestje! Carnaval staat voor de deur. Met name de zuidelijke provincies zijn al helemaal in de carnavalssferen. Toch kan het weer roet in het eten gooien. Zo is er zware bewolking onderweg en vallen er door het hele land regenbuien. Maar dat mag de carnavalspret natuurlijk niet drukken, toch?

Regenbuien

De dag begon zwaar bewolkt, iets wat meestal geen goede voorbode is voor de rest van de dag. Met name in het oosten kan dit zorgen voor af en toe wat lichte motregen. In de loop van de dag slaat dit helaas om in echte regenbuien, die vanuit het noorden over het hele land trekken. Ai!

In de loop van de dag

Het Waddengebied krijgt vandaag te maken met zware windstoten. Zo staat er aan zee ook een harde wind. De maximumtemperatuur blijft rond de elf graden.

En hoewel de carnavalssferen wellicht ver te zoeken zijn in het noorden, klaart het daar juist in de loop van de middag weer op. De zon laat zich aan het einde van de middag zelfs nog even zien. Helaas blijft het in de rest van Nederland bewolkt en blijft het (licht) regenen. Maar ook het noorden moet er in de avond aan geloven. Zo neemt de bewolking daar in de avond toe en is er kans op regenbuien. Onder de rivieren wordt dat dus snel naar de optocht kijken en dan weer naar binnen voor een drankje!

Lees ook: Grote klap voor Schiphol: 77 miljoen euro verlies door personeelstekort

Bron: NU.nl | Beeld: iStock