Ah oh: na Netflix ook Disney+ streng op gedeelde accounts

DIsney+ streng gedeelde accounts

De streamingdienst meldt dat de nieuwe regels in de zomer in gaan

Na Netflix gaat nu ook Disney+ strenger kijken naar gedeelde accounts. Zo gaan ze goed in de gaten houden welke gebruikers hun account delen met anderen. Wanneer ze zien dat er iemand niet bij het huishouden hoort, krijgt diegene een melding met de vraag of ze een eigen abonnement willen. Ah oh! 

Geen gedeelde accounts meer

Het gaat nu nog om accounts waar Disney+ zelf constateert dat er sprake is van ‘ongeoorloofd delen’. Dit kan betekenen dat het voor veel mensen straks erg moeilijk gaat worden om gebruik te maken van iemand anders zijn/haar account. Daarnaast gaat het bedrijf, net als Netflix, het mogelijk maken voor abonnees om meer te betalen als zij hun account delen met anderen. Echter, is het nog niet bekend hoe hoog dit bedrag gaat worden.

Algemene voorwaarden

Toch hoef je nu niet meteen in de stress te schieten. Zo gaan deze maatregelen pas in de zomer in, waardoor je nu nog eventjes volop kan genieten van alle films en series op de streamingdienst. “We willen zoveel mogelijk mensen bereiken met deze uitstekende content”, aldus topman Hugh Johnson van The Verge. Wel heeft het bedrijf de algemene voorwaarden van zowel Disney+ als Hulu aangepast om de veranderingen deze zomer te kunnen doorvoeren.

De belangrijkste verandering? Dat abonnees hun account niet meer mogen delen met mensen die buiten hun huishouden wonen. Wel krijgen mensen die nu een abonnement willen afsluiten bij de streamingdienst te maken met deze regel.

Netflix

Disney+ is niet de eerste streamingdienst die strenger gaat zijn op de abonnees en de gedeelde accounts. Zo was Netflix hun al voor. Sinds de zomer van 2023 kunnen abonnees hun account niet meer delen met mensen van buiten hun huishouden. Enne, met groot succes. In het eerste kwartaal na de invoering van de regel kreeg de streamingdienst er namelijk zo’n negen miljoen (!) abonnees bij. Wow!

Lees ook: De nominaties van Big Brother zijn bekend

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Adobe Stock